اتوماسیونِ فرآیندِ کسب و کار، دیگر یک گزینه لوکس و صرفاً مخصوص کسب و کارهای بزرگ نیست. بلکه به سرعت تبدیل به یک ضرورت شده که موفقیت پایدار در هر کسب و کار با هر ابعادی را تضمین میکند.
در این مقاله به معنای فرآیند اتوماسیون، انواع راه حلهای موجود آن، فواید به کار گیری اتوماسیون و اهمیت آن برای آینده تمامی کسب و کارها میپردازیم.
اتوماسیون چیست؟
اگر به معنی اتوماسیون در دیکشنری نگاه کنیم، میبینیم که اتوماسیون به عنوان یک تکنیک، روش یا سیستم اداره و کنترل یک فرآیند، از طریق روشهای کاملاً اتوماتیک، با ابزارهای الکترونیکی و با به حداقل رساندن دخالت انسان تعریف شده است. این تعریف کمی گیج کننده و پر کلمه است. پس وقتی از اتوماسیون حرف میزنیم، منظورمان چیست؟
به زبان ساده، اتوماسیون یعنی استفاده از برنامههای نرمافزاری به منظور خودکارسازی فرآیند کسب و کار به نحوی که افراد مجبور به انجام آن نباشند.
کاهش این فرآیندها که اغلب پرمشقت هستند و جایگزینی آنها با نرمافزارهای اتوماسیون کننده، فواید بسیاری را به همراه دارد. از جمله کاهش هزینهها، افزایش بازدهی و صرفهجویی در زمان. جلوتر به جزئیات فواید آن میپردازیم.
راه حلهای اتوماسیون متعدد و متفاوت است. پس بیایید به انواع آن نگاهی بیاندازیم.
انواع اتوماسیون فرآیند
اتوماسیون فرآیند کسب و کار چیست؟
اتوماسیون فرآیند کسب و کار که اغلب به BPA یا Business Process Automation معروف است، یعنی جایگزینی کار دستی با برنامههای نرمافزاری برای اجرای وظایف تکراری. تمرکز BPA بیشتر بر روی خودکارسازی جریان کار در کل کسب و کار و در تمام سازمان میباشد تا وظایف فردی.
اتوماسیون فرآیند روباتیک چیست؟
RPA (که مخفف Robotic Process Automation میباشد) یعنی استفاده از «روباتهای» نرمافزاری برای خودکارسازی فعالیتهای انسانیای که دستی، قانونمند و تکراری هستند.
اتوماسیون فرآیند هوشمند چیست؟
IPA یا Intelligent Process Automation، دستهای از ابزارهای فرآیند کسب و کار است که فعالیتهای انسانی را تقلید کرده و با مرور زمان، یاد میگیرد تا خود را در آن زمینهها بهبود بخشد.
فواید اتوماسیون
راه حلهای اتوماسیونی، صرف نظر از نوعشان، فواید مشترک بسیاری دارند.
اتوماسیون منجر به کاهش زمان، زحمت و هزینهها میشود که متعاقباً خطاهای دستی را کاهش و به کسب و کار شما فرصت بیشتری برای تمرکز بر روی اهداف اصلی خود میدهد.
کارهای تکراری زودتر انجام میشوند.
خودکارسازی فرآیندها تضمین کننده نتایج با کیفیت میباشد. چرا که هر وظیفه یا “تسک” بدون خطای انسانی و هم شکل و یکسان با بقیه وظایف انجام میشود.
کارهای دستی، خسته کننده و مشقتبار هستند. اتوماسیون به کارمندانتان این امکان را میدهد که خود را درگیر فعالیتهای جذابتر کنند و بدین ترتیب، رضایت افراد از محیط کار را بالا میبرد.
کارمندان خوشحال، فرآیند پر سرعت و صرفه جویی در زمان، به تیمهای شما این اجازه را میدهد تا خدمات بهتری به مشتریان ارائه دهند که طبیعتاً منجر به رضایت هر چه بیشتر مشتریان میشود.
نقش اتوماسیون کسب و کار در تحول دیجیتالی
تحول دیجیتالی عبارتی است که از مدتها پیش در اذهان جا گرفته و همه کسب و کارها با منافعش آشنا هستند. ولی پس از به کارگیری این راه حلها، در حفظ ریتم کاری موفق خود به مشکل برمیخورند.
مشکل اصلی همیشه هزینه توسعه نرمافزارهایی است که اغلب سفارش خاص هر سازمان میباشد.
پاندمی کووید-19 سال 2020، یکی پس از دیگری، کسب و کارها را مجبور به سرعت بخشیدن به برنامههای دیجیتال سازی خودشان کرد. چرا که کسب و کارها برای حفظ روند رشدشان و در برخی موارد، برای بقا، مجبور به بهبود کارایی خود شدهاند. اتوماسیونسازی سازمانها امری است حیاتی برای کاهش هزینهها، بهبود کارایی و رضایت کارمندان و مشتریان. خودکارسازی فرآیندهای دستی که اغلب کاغذی هستند، به صاحبان کسب و کار این ضمانت را می دهد که اهدافشان برای تحول دیجیتالی در حال تحقق است.
چکیده
اتوماسیون، صرف نظر از این که کدام نوع آن را انتخاب میکنید، مزایای بسیاری را با خود به همراه دارد. به خصوص در دوران کرونا که مشکلات کسب و کار ها دو چندان شده و دیگر بحث، بحث “بقای اصلح” است، فقط شرکتهایی میتوانند خود را بالا بکشند و در عرصه کار باقی بمانند که خود را با شرایط موجود وفق دادهاند، در ارائه خدمات به چابکی و با کیفیت عمل میکنند، از هزینههای خود کاستهاند و توانستهاند هم کارمندان و هم مشتریان خود را راضی و خوشحال نگاه دارند.